Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Honderd jaar geleden werd het ‘Staatliche Bauhaus’ door Walter Gropius in Weimar opgericht. Vanuit Duitsland groeide deze kunstacademie wereldwijd uit tot één van de invloedrijkste architectuur- en designstromingen van de 20e eeuw. Ter gelegenheid van het Bauhaus-jubileum heeft Germany Travel samen met DUS Architects een TINY [BAU]HAUS ontwikkeld, een voorproefje van de indrukwekkende hoeveelheid Bauhaus erfgoed in Duitsland.

datum
11/04/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-21:00 Vertical Atlas: Africa 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP-en via ticketlink 

Net als toen is er gebruikgemaakt van innovatieve technieken. Zo komt het recyclebare huisje uit de 3D printer en met een VR-bril kunnen bezoekers de werkkamer van Walter Gropius bekijken. Het TINY[BAU]HAUS is van 11 april t/m 5 mei te zien op het terras van Het Nieuwe Instituut (let op: van 23 t/m 30 april is het Het Nieuwe Café en TINY [BAU]HAUS gesloten).

Tijdens deze Thursday Night Live! ontdek je waarom het Bauhaus zo revolutionair was en hoe de ontwerper van het TINY [BAU]HAUS zich door deze baanbrekende architecten heeft laten inspireren. Tot slot kun je het TINY [BAU]HAUS zelf bezichtigen en zal architect Hans Vermeulen uitleg geven.

Hans Vermeulen 

Hans Vermeulen is mede-oprichter van DUS Architects. Ook is hij CEO van Aectual, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in grootschalige, bio-based 3D-printing.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.