Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

"Door de inzet van digitale technologieën en innovatieve eventformats benadrukken we het levende erfgoed van de Bauhausbeweging in Duitsland" - DZT-bestuursvoorzitter Petra Hedorfer

Met TINY [BAU]HAUS verkent het Duits Verkeersbureau parallellen tussen de actualiteit en de omstandigheden waarin Bauhaus een eeuw geleden werd opgericht. De projectgroep herkent in de hedendaagse beweging van zogenaamde ‘tiny houses’, waarmee grotestadsbewoners hun ecologische voetafdruk proberen te beperken, bijvoorbeeld het engagement van de Bauhäusler van weleer. Het ontwerp van DUS Architects (uitgevoerd door Aectual) echoot op zijn beurt de innovatie en experimenteerdrang die Bauhaus typeerden.

In het kader van de wereldwijde jubileumviering reist dit miniatuurgebouw langs steden als Amsterdam, Parijs, Barcelona, Marseille, Wenen, Praag, Boedapest en Kopenhagen. Overal waar de tournee landt, worden presentaties en evenementen georganiseerd. In Rotterdam komt TINY [BAU]HAUS bij Het Nieuwe Café te staan, waar het een soort prelude vormt op de tijdelijke academie Neuhaus, waarmee Het Nieuwe Instituut zich op geheel eigen wijze aansluit bij de viering van honderd jaar Bauhaus.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
11/04/2019
01/05/2019
tot
23/04/2019
05/05/2019
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis