Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Derdejaarsstudenten van het designLAB aan de Gerrit Rietveld Academie leveren een bijdrage aan het curriculum van Neuhaus.

In het jaar waarin ze zelf eindexamen doen aan de Rietveld, ontwikkelen derdejaarsstudenten van het designLAB interventies waarmee ze bijdragen aan het curriculum van Neuhaus. Het motto van hun afdeling, Moholy-Nagy’s ‘ontwerpen is geen beroep maar een houding,’ correspondeert met het streven van Neuhaus naar toekomstige ontwerpers die zich actief en betrokken verhouden tot de wereld van nu en later, los van gefixeerde stijlen of disciplines. De “doortastende dromers, onafhankelijke onderzoekers en toegewijde uitvinders” die het designLAB naar eigen zeggen opleidt, gaan van daaruit aan de slag met de vraagstukken en thema’s van Neuhaus. Hun kritische concepten en conclusies en de ontmoetingen tussen feit en fictie waarin ze hun ideeën vertalen staan dit keer in het teken van meer dan menselijke kennis.

Met: Tjacco Bakker, Patrycja Beliniak, Leon Bloch, Puck van Donselaar, Jonas Hejduk, Esben Ingemann Larsen, Sien van Look, Pauline Rip, Nicoloas Rotta, Marie-Louise Schmidlin.