Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dansend door Neuhaus

29 MEI 2019

Met de opening van de tijdelijke academie Neuhaus introduceert Het Nieuwe Instituut een nieuw rondleidersteam: een groep van zeven Rotterdamse, creatieve makers. Deze belevingsdeskundigen en ontrafelaars nemen het publiek mee vanuit hun visie als onder andere rapper, danser, acteur en kunstenaar.

100 jaar na de oprichting van Bauhaus opent Het Nieuwe Instituut Neuhaus

25 APRIL 2019

Vanaf 19 mei 2019 staat de programmering van Het Nieuwe Instituut vier maanden in het teken van meer-dan-menselijke kennis. Onder de noemer van Neuhaus opent er 100 jaar na de oprichting van het Bauhaus een tijdelijke academie waar bezoekers worden meegenomen op een verkenning van wat het betekent als de mensheid de wereld zou leren ervaren zonder zichzelf centraal te stellen. Wat als mensen leren denken, waarnemen en ontwerpen volgens de belangen en mogelijkheden van dieren, planten, robots en microben?

Meer informatie en verzoeken voor interviews

Voor aanvullende vragen, beeldverzoeken, opmerkingen, en het aanvragen van interviews met de samenstellers en/of andere Neuhäusler, kunt u contact opnemen met Niek van der Meer: n.vandermeer@hetnieuweinstituut.nl of telefonisch via +31(0)6 83 87 82 26.

Fact Sheet