Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De school doet een beroep op kunstenaars, denkers en andere professionals om "een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar bouwstenen voor een curriculum voor het ‘Antropoceen’, of om precies te zijn: om mee te helpen zoeken naar passende manieren om in het ‘Antropoceen’ te leven, leren en sterven".

"In de drie zomersessies zoeken we samen naar praktijken, instellingen, artefacten en pedagogische modellen die ons helpen om (weer) op een betekenisvolle manier in contact te komen met onze huidige omgeving. We ontwikkelen gezamenlijk de kaders waarbinnen het denken, het handelen en het engagement van de school zich zullen aftekenen wanneer deze door studenten die deelnemen aan de driedaagse summerschool in september vertaald worden in een reeks van maatschappelijke en artistieke interventies."

Data van de sessies

In de eerste sessie, die toepasselijk ‘Dying’ heet, staan deelnemers stil bij "de interactie tussen kunst, de dood en het einde van onze huidige zijnswijze". De bijeenkomst draait om de vraag wat er dood zou moeten gaan, met een focus op technologie, het dekoloniseren van de geest en het herdefiniëren van wat ‘het einde’ inhoudt.

Datum: 5 juli 2019
Tijd: 11:00-17:00
Locatie: Het Nieuwe Instituut

In de tweede bijeenkomst (‘Learning’), verkennen deelnemers ‘worlding’ en ‘re-worlding’; "hoe collectieve acties, kunst, architectuur, design en ecologisch ingrijpen kunnen bijdragen aan de totstandkoming van leeromgevingen die het mogelijk maken om onze tijd te ‘re-worlden’."

Datum: 16 augustus 2019
Tijd: 11:00-17:00
Locatie: nader te bepalen

In sessie drie, die over ‘living’ gaat, worden platforms ontwikkeld waarop leven kan transformeren tot een ontmoeting tussen verschillende ‘becomings’. "Uit welke bouwstenen kunnen we een andere vorm van samenleven en -zijn opbouwen waarin verschillende soorten samen één soort brij vormen?"

Date: 23 augustus 2019
Tijd: 11:00-17:00
Locatie: nader te bepalen

Driedaagse Summer School for the Apocalypse

Tijdens het drieddagse Apocalypse Camp, brengen studenten de bevindingen van de School for the Apocalypse in de praktijk.

 

datum
05/07/2019
16/08/2019
23/08/2019
tijd
11:00 – 17:00
11:00 – 17:00
11:00 – 17:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Inschrijvingen voor deze sessies worden buiten Neuhaus bijgehouden; RSVP via het contactformulier op de site van House of Being