Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Wandel mee langs de grootstedelijke ecosystemen in het Rotterdamse stadslandschap waar we van kunnen eten, proeven, oogsten, plukken, zaaien, over kunnen praten en trots op mogen zijn. Tijdens deze wandeling verdiepen we ons in concepten en ideeën voor voedselproductie in de stad. 

Night of Philosophy is een jaarlijks terugkerend evenement rond een filosofisch thema dat verbonden is met het actuele architectuurdiscours. Ontwerpers, makers en denkers van binnen en buiten de architectuur wisselen dit academisch jaar met elkaar van gedachten over het post-antropoceen. Het wandelen wordt ingezet als middel om te reflecteren en gedachten, verhalen en gedichten uit te wisselen en de zintuigen in te zetten. Eerdere wandelingen voerden door het polderlandschap, koloniale terravormingstechnologieën, de donkere nacht, langs internationale scheepvaartkanalen en verlichte kassen.

ARGUS

Night(s) of Philosophy maakt deel uit van ARGUS, de studievereniging van de masteropleiding Architectuur van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. ARGUS streeft ernaar een platform te bieden waar haar verschillende leden, waaronder studenten, alumni, artsen, promovendi en academici, verbinding kunnen maken, ideeën kunnen uitwisselen en de architectuur en omliggende en verwante disciplines kunnen verkennen. Dit doet ARGUS door maandelijks evenementen te organiseren, zoals excursies, lezingen, workshops en debatten, en door middel van een maandblad. Op deze manier wil de vereniging een bijdrage leveren aan het architectuurdiscours.

datum
13/07/2019
tijd
14:00 – 17:30
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis