Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoe leeft het functionalistische credo van het Bauhaus in de architectuur voort? En hoe verhoudt architectuur zich tot de menselijke maat? Deze vragen behandelen hedendaagse kunstenaars met verschillende cinematografische middelen.

datum
25/04/2019
tijd
19:00 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.

20:00-22:00 BNO IMG LAB Maatschappelijk makers 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Programma

Het programma wordt gepresenteerd door Ludwig Seyfarth, met een artist talk met Rebecca Ann Tess.

Deze screening is deel van de reeks Expanding Bauhaus – New Reflections on the Bauhaus Movement in Time-Based Media Art, samengesteld door Elke Kania(Keulen), Julia Sökeland (Hamburg) en Ludwig Seyfarth (Berlijn). Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Goethe Instituutblinkvideo mediaart, en Niio.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.