Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

"Na een gezamenlijke, sportieve workout, gaan de deelnemers zitten voor een oefening in selectieve auditieve aandacht. Deelnemers zullen merken dat stilte niet bestaat: er zijn altijd geluiden, bewegingen, leven." Kruit heeft onderzoek gedaan naar Pauline Oliveros en haar praktijk van het diepe luisteren, welke Kruit erg waardeert: "Oliveros is dan ook tot grote inspiratie geweest tot het volgende gedeelte van de oefening.
Door ons vermogen van de geluiden in onze omgeving te versterken, en onze vaak sterkte zelf-gerichtheid lost te laten en volledig aanwezig te zijn in het moment, in contact komen met dat wat voorbij de collectieve kennis van de mensheid resoneert. In een tijd waarin alles steeds sneller gaat zijn wij selectief geworden in onze waarneming van geluid waardoor wij het contact met het grotere geheel zijn verloren."

Bennet Edwin Kruit

Bennet Edwin Kruit volgde de bachelor Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie. Momenteel is hij bezig met zijn Master Fine art & design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Kruit werkt met fotografie, film, audiovisuele elementen en combineert deze met dichtkunst en spoken word. Deze verschillende media brengt hij samen in fysieke installaties en performances.

datum
12/06/2019
17/07/2019
14/08/2019
tijd
13:00 – 14:00
13:00 – 14:00
13:00 – 14:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Max. 9 deelnemers