Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

"Sag mir, wie du feierst – und ich sage dir, wer du bist" - Oskar Schlemmer

Het openingsfeest van Neuhaus is een meer-dan-menselijk feest in de geest van de legendarische gekostumeerde bals van Bauhaus! Maak je eigen masker, verwacht het onverwachte en beperk je vooral niet tot mensenkleren, want de dresscode is ‘multispecies’!

Neuhaus: 100 jaar na Bauhaus | Neuhaus: tijdelijke academie voor meer-dan-menselijke kennis | Neuhaus: 'multispecies worldbuilding'
 

Je wordt in Neuhaus ontvangen door meer-dan-menselijke hosts via The Performance Bar, er is een botanisch verantwoord welkomstdrankje verzorgd door de Bloesembar, hapjes van EAT ART collective, en een eetbare koraalsculptuur van Studio Martijntje Cornelia.

Kom je zonder kostuum of masker aan? Geen nood: de Mona Lisa's helpen je met het maken van een meer-dan-menselijk masker of een diersoort-overstijgende decoratie, in de aanloop naar hun Neuhaus Affenkäfig!

Er zijn performances van studenten dans van Codarts, Iris Woutera Producties brengt een uitvoering van hun 'Deform' waarmee ze de grenzen tussen mens, object en natuur doen vervagen, dj's Jetti & Post verzorgen de muziek bij een psychedelisch-futuristische totaalervaring in de kelder en op het bal wordt gedraaid door Oberman en Konduku van Nous'klaer Audio.

datum
18/05/2019
tijd
19:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Op 18 mei 2019 vindt - voorafgaand aan de feestelijkheden van dit diersoort-overstijgende bal masqué - ook het openingssymposium van Neuhaus plaats.

Met bijdragen van o.a. Annika Kappner, Cooking Sections (Daniel Fernández Pascual en Alon Schwabe), Elaine Gan, Elisa Yvelin, Erinma Ochu, Federico Campagna, Grâce Ndjako, Menno Schilthuizen, The Otolith Group (Anjalika Sagar en Kodwo Eshun), Patricia MacCormack, Tabita Rezaire. 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Het 'multispecies' openingsfeest van Neuhaus is vrij toegankelijk