Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Onze planeet wordt bedreigd door de enorme roofbouw die de mens pleegt op de natuur. In de exacte wetenschap en geesteswetenschappen beschouwden we - tot zeer recent - de natuur als hulpbron in plaats van als partner. Kasia Molga en Erik Overmeire van World Wilder Lab geloven dat geen inspanning te groot of te klein is om dit te veranderen en dat storytelling (in uiteenlopende vormen) een krachtig middel is om ons opnieuw te verbinden met de levende wereld.

In deze workshop demonstreren Molga en Overmeire enkele van hun methoden om data te extraheren uit levende (en in één geval zeer beweeglijke) mede-aardbewoners. Ze tonen hoe deze gegevens omgezet kunnen worden naar een ontwerpverhaal – geschreven of in de vorm van een prototype. Deelnemers worden uitgenodigd om zelf te zoeken naar zo’n bron van data rond Het Nieuwe Instituut. Erik en Kasia helpen je met technieken om je ideeën voor een verhaal of een kunstwerk te conceptualiseren. Hoe kunnen we empathischer worden voor niet-menselijke makers en onze acties veranderen met het oog op hun welzijn? Samen kunnen we het verhaal veranderen van hoe we samenleven op deze planeet.

World Wilder Lab

World Wilder Lab is het kunstcollectief van Kasia Molga en Erik Overmeire. Zij werken op het snijvlak van kunst, wetenschap, design en technologie en doen onderzoek naar samenwerkingen met de natuur en of we ooit kunnen “communiceren” met andere – niet altijd menselijke – aardbewoners.

Thursday Night Workshop

Maak kennis met de ontwerppraktijk van denkers, makers en ontwerpers. Zij dagen je uit om kritisch te kijken naar de wereld om je heen, geven de technieken aan en delen hun werkwijzen. Deze workshop is gerelateerd aan het actuele programma Neuhaus in Het Nieuwe Instituut.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op de pagina van de betreffende Thursday Night. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.
Als je helaas verhinderd bent, laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten.

datum
13/06/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands / Engels
verder deze avond
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75