Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dit jaar bestaat Bauhaus 100 jaar. Daarom verandert Het Nieuwe Instituut voor een paar maanden in Neuhaus: een nieuw soort academie waar 'meer-dan-menselijke kennis' centraal staat. Om op een gezonde planeet door te leven hebben we andere kennis nodig, die niet altijd vertrekt vanuit de mens. In Neuhaus onderzoek je hoe we kunnen leren van - en samenwerken met - dieren, planten en machines. 

Neuhaus.world

In Het Nieuwe Instituut werk je mee aan een échte videoclip. De nieuwe, interactieve muziekvideo van Jo Goes Hunting blijft met jullie hulp voortdurend in beweging. Met behulp van vragen en opdrachten vullen jullie een digitale wereld met beeldmateriaal. Je kunt samen een eigen videoclip maken op het nummer óf bijdragen aan de officiële video die alsmaar blijft groeien.

Neulab

Welkom in Neulab, maak kennis met deze ontwerpers: planten, dingen en computers. Planten helpen je bij het maken van een tekening, met computers ontwerp je een tijdschrift en door samen te werken met spullen ontstaan nieuwe digitale beelden. Kunnen we de wereld hiermee op een nieuwe manier verbeelden?

datum
19/05/2019
tot
15/09/2019
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Eerste bezoek € 14,00
Elk volgend bezoek aan Neuhaus € 1,00
Kinderen & jongeren tot 18 jaarGratis